نتورکینگ (Networking) در کانادا - قسمت اول


خیلی وقت بود میخواستم این مبحث را شروع کنم ولی متاسفانه به دلایل متفاوتی امکانش نبود - میدونم که ممکن است خیلی مورد توجه همه نباشه برای همین سعی میکنم خیلی سریع عنوانش کنیم و ازش رد شیم!

از دهه گذشته میلادی که بازار آی تی خیلی داغ شد و از کامپیوتر ها از آن شکل مین فریم بصورت کامپیوتر های شخصی امروزی تبدیل شدند و رشد سریع نرم افزارهای سیستم عامل و یکه تاز شدن مایکروسافت در سیستم عاملهای کامپیوترهای شخصی و سپس به بازار آمدن سیستم عامل ان تی (NT) و شکل گرفتن سریع شبکه های کامپیوتری باعث شد که این رشته (نتورکینگ) از حالت سنتی خودش خارج بشه و تا حدودی فراگیرتر بشه - از طرفی سخت افزار هم خیلی سریع شروع به رشد کرد و راترها (Router) هاب ها (Hub) سویچ ها (Switch) و انواع اقسام توپولوژیهای مختلف و از همه مهمتر همه گیر شدن اینترنت باعث شد که شرکتهائی مانند مایکروسافت - سیسکو - نورتل و ... شروع به دادن مدارکی مانند MCSA - MCSE  و A+ و .... کردند.

از طرفی چون اکثر شرکت ها میخواستند خودشون را با این تکنولوژی همراه کنند سرمایه گذاریهای خیلی زیادی روی سخت افزار و همینطور نرم افزار کردند. بازار کار هم آنچنان داغ بود که هر کسی در آن زمان یکی از مدارک سطح بالای آن شرکتها را داشت میتوانست پول بسیار خوبی بسازه !! و تقریبا میشد گفت دیگه طرف بار خودش را بسته بود !!

ولی با رکود وضعیت اقتصادی و کم کردن سرمایه گذاری شرکت ها روی آی تی در اوایل دهه جاری همه چیز را خراب و خیلی فرمول ها جابجا شد. یکی از دلایل آن هم این بود که چون شرکت ها سطح درآمدی کمتری نسبت به قبل داشتند؛ سعی به سرمایه گذاری در این تکنولوژی نمیکردند - از طرفی هزینه استخدام افراد مجرب نتورکینگ و نگهداری سخت افزار ها آنچنان زیاد بود که هر شرکتی نمی توانست از پس همه هزینه ها بربیاد. خب نتیجه اش بوجود آمدن شرکت های آوت سورس (Out Source)  بود - بدین معنی که شرکتهای بوجود می آمدند که کلیه خدمات نتورکینگ - سرورها و راترها را برای شرکتهای کوچک فراهم میکردند. (همان متمرکز سازی).

در واقع این روش سودی دو طرفه داشت - هم شرکتها لازم نبود سرمایه گذاری سنگینی برای سرورها و نگهداری و رفع مشکل آنها داشته باشند و هم اینکه شرکتهای آوت سورس هم فقط با داشتن چند تا متخصص مجرب می توانستند صدها و حتی هزاران سرور و راتر را در سراسر دنیا کنترل کنند و دیگر شرکتهای کوچکتر لازم نبود فردی مجرب را داشته باشند بلکه فقط با استخدام افرادی مانند Desktop Support (فارسیش چی میشه؟) که مشکلات روزمره یوزرها (Users) را برطرف کند؛ کافی بود؛ آن هم  با حقوقی حدودا نصف و حتی کمتر از افراد قبلی  و هم اینکه هزینه های نگه داری سرورها وووو را به شرکتهای دیگر می سپردند.

بدین شکل زنگ خطر بزرگی برای افرادی شد که با صرف سرمایه گذاریهای چندین ده هزار دلاری دوره های شرکتهای مختلف را گذرانده بودند.

ادامه دارد....
نظرات 12 + ارسال نظر
تازه وارد یکشنبه 12 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 03:35 ق.ظ http://newcomer.blogsky.com

کاپیتان ممنون از همت دوباره خیلی دلمون برای نوشته هات تنگ شده بود.
در مورد نتورکینگ ... به نظر شما این طور به نظر می رسه که شبکه بازار کار جالبی نداره و باید بیشتر روی برنامه نویسی سرمایه گذاری کرد؟
یه سوال دیگه این که در مورد شبکه آیا سیستم های یونیکس بیس بازار کار بهتری دارند یا فرقی چندان نمی کنه که شخص مدیریت شبکه رو تحت مایکروسافت می دونه یا یونیکس؟

مهسا یکشنبه 12 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 06:51 ق.ظ

سلام
تازه وارد عزیز
اینجوری که ما فهمیدیم اصلا باید بی خیال کار کامپیوتر توی کانادا شد و فقط کسایی که خبرگی توی زمینه های خاصی دارن میتونن کاری شاید پیدا کنن.بالاخره اوضاع اینه و باید باش کنار اومد...کار کامپیوتر هم دورانی داشت که دیگه گذشت...این یه واقعیت تلخه و باید قبول کرد.

قره قوروت یکشنبه 12 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 06:52 ق.ظ http://ghght.blogspot.com/

خوشحالم از اینکه هیچ وقت دست خالی از اینجا نرفتم...

آبشار نیاگارا یکشنبه 12 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 06:36 ب.ظ http://1aadam@persianblog.com

اولا راه اندازی دوباره وب لاگ را تبریک میگویم.
ثانیا با نظر مهسا در مورد کار کامپیوتر در کانادا موافقم.
بهر حال مطالب مفیدی بود. تشکر

آرش دوشنبه 13 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 10:24 ق.ظ http://ARASHHASHEMI.0CATCH.COM

سلام
من هم با نظر شما ها موافقم و من که الکترونیک خونده ام و به ّّّای تی رفتم کلی پشیمونم .

یک هموطن دوشنبه 13 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 12:53 ب.ظ

سر فرصت بر میگردم, کامنت میگذارم, بحث اینجا داره داغ میشه... دلم تنگ شده بود...

حمید دوشنبه 13 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 02:17 ب.ظ

سلام.
مرسی کاپیتان عزیز.خیلی وقته منتظره این پستت بودیم! اما به هر حال خوشحالم که برگشتی و داری مینویسی ... بحث شبکه رو ادامه بده لطفا ...

بهرام سه‌شنبه 14 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 03:04 ق.ظ

به نظر می رسه که از این بازار فراز و نشیب ای تی سهمی به تازه وارد ها نمی رسه ما که تصمیم گرفتیم بعد یکی دو سال رشته رو عوض کنیم و اگه خدا بخواهد یک میو ه فروشی راه می اندازیم بعد هم یک سایت سفارش و فروش الکترونیکی هم در کنارش راه می اندازیم شاید کارمون گرفت

مشدی ماشالا سه‌شنبه 14 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 07:16 ب.ظ http://mashdimashalla.persianblog.com

والا دایی جان ما سوادمون به این چیزا که قد نمی‌ده، فقط خواستم بگم خوش اومدی دوباره!!

حمید رضا چهارشنبه 15 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 09:44 ق.ظ http://aztehran.blogspot.com

سلام کاپیتان عزیز
از بازگشت مجدد شما متشکرم.من در اردیبهشت ماه به تورنتو خواهم امد و یک پسر ۳ ساله دارم .اگر امکان دارد یک لاگ در مورد توصیه به مهاجران دارای فرزند اختصاص دهید.و ما را راهنمایی کنید تا بار سفر را بهتر و با امادگی بیشتر ببندیم. متشکرم

از امروز چهارشنبه 15 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 10:06 ق.ظ http://azemrooz.com/

حمید رضا خان منتظریم،

شما که اهل آی تی نبودی!؟ پس چی شد که علاقمند شدی؟

بچه ام ای اس چهارشنبه 15 بهمن‌ماه سال 1382 ساعت 10:40 ب.ظ http://bache-mis.persianblog.com

خسته نباشی و مست باده عشق سرخ سرخ

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد