کارت بیمه اجتماعی:
موردی که باید هر چه زودتر اقدام کنید درخواست سین کارت (SIN) یا همان کارت بیمه اجتماعی (Social Insurance Number ) است که از نان شب هم واجب تر است! در واقع شما با این کارت هویت اجتماعی پیدا میکنید چون هر جائی که بروید و بخواهید برای هر کاری اقدام کنید (از قبیل استخدام - تقاضای وام - تقاضای کارت اعتباری و ...) احتیاج به این کارت خواهید داشت. این یک کارت سفید رنگ بدون عکسی است که یک عدد نجومی نه رقمی روش نوشته است ! و اگر رقم سمت چپ آن از پنج شروع میشود نشان دهنده اینست که محل اقامت شما استان انتاریو (Ontario) است* . پس سریع را بیافتید و پاسپورت و کارت مهاجراتتان را بردارید و به یکی از
مراکز مشخص شده در نزدیکی محل زندگی خود مراجعه کنید. در این مراکز شما میتوانید از
کمک های دیگری از قبیل
کاریابی هم استفاده کنید. در آنجا کسانی هستند که در نوشتن رزومه به شما کمک میکنند و در ضمن امکانات فکس و کامپیوتر را هم در اختیارتان میگذارند. بهتر است قبل از رفتن
فرمهای مورد نظر را پر کنید تا همه چیز آماده باشد. بطور معمول این کارت حدودا تا یک ماه بدست شما خواهد رسید.
کارت خدمات درمانی:
دومین قدم اقدام جهت گرفتن کارت درمانی یا به اصطلاح (OHIP) است که توسط این کارت میتوانید از امکانات رایگان پزشکی در کانادا استفاده کنید. این خدمات برای کلیه افراد کانادائی و یا مهاجران مجانی است و شامل کلیه هزینه های درمانی - پزشکی و بیمارستانی به استثناء دندانپزشکی و جراحیهای زیبائی و دارو را شامل میشود. شما میتوانید به
نزدیکترین دفتر اوهیپ (OHIP) مراجعه و برای دریافت کارت خودتان اقدام کنید (سیستم بیمه خدمات درمانی انتاریو OHIP یا Ontario Health Insuranse Plan) جهت اقدام باز هم پاسپورت و کارت مهاجرت و برگه ای که نشان دهنده آدرس شما باشد (مانند برگه اجاره مسکن شما) الزامی است کلیه افراد خانواده دارای این کارت خواهند بود و هر بار که شما به پزشک و یا بیمارستان مراجعه میکنید بایستی این کارت را به همراه داشته باشید. کارت اوهیپ کارت عکس داری است که در همان محل از شما عکس خواهند گرفت و عکس بصورت چاپ شده بروی کارت بدست شما خواهد رسید. رسیدن این کارت حدودا سه ماه طول میکشد ولی در طول این مدت به شما برگه ای داده میشود که توسط آن میتوانید به یکسری محل های تعیین شده برای استفاده از تسحیلات پزشکی مراجعه کنید.
پس از اینکه کارت اوهیپ (OHIP) خودتان را دریافت کردید هرچه سریعتر اقدام به پیدا کردن یک پزشک خانواده کنید چون نمیتوانید به هر پزشک در هر زمان دسترسی داشته باشید در چنین مواقعی شما اگر پزشک خانوادگی نداشته باشید و شبهنگام باشد - بایستی به بیمارستان مراجعه کنید (بغییر از اماکن ۲۴ ساعته) و اگر بیماری شما اورژانسی نباشد (مانند سرماخوردگی - انفولانزا و ....) بایستی حداقل پنج ساعت منتظر بمانید تا نوبت شما برسد.(بیماریهای اورژانسی در الویت هستند) پس یافتن پزشک خانواده عاقلانترین کار است.
کارت کتابخانه:
قدم بعدی گرفتن کارت کتابخانه است. شما در هرجا میتوانید به راحتی یک کتابخانه
در نزدیکی محل سکونت خود بیابید. گرفتن این کارت این امکان را به شما میدهد که از امکانات رایگان آن از قبیل کتابهای مختلف رمان و یا کمکی آموزشی زبان - کامپیوتر - نوارهای داستانی و فیلمهای ویدوئوی استفاده کنید. کلیه کتابخانه های شهر تورنتو توسط کامپیوتر شبکه بوده و شما میتوانید با استفاده از
امکانات اینترنتی- کتاب یا مورد مورد نظر خود را از هر شعبه در سطح تورنتو رزرو کرده و در کتابخانه مورد نظر خود دریافت کنید (توسط یک منشی کامپیوتری تلفنی وصول کتاب مورد نظرتان به کتابخانه انتخابیتان به شما خبر داده میشود) و یا بازگردانید. در کلیه کتابخانه ها محلی برای بازی کودکان جهت آشنائی آنان به کتاب از زمان تفولیت موجود میباشد.
شایان ذکر است جهت دریافت کتب تخصصی علمی میبایستی به کتابخانه
Toronto Refrence واقع در
شماره ۷۸۹ خیابان یانگ مراجعه کنید.
* تشکر از سیروس برای تصحیح و توضیح:
1 = NS, NB, NF, PE
2 = QC
4,5 = ON
6 = AB, MB, SK
7 = BC
تنها موردی که فرق داره برای پناهندهها و دارندگان کارت موقتی هستش که با ۹ شروع میشه.
اضافه شده توسط review:
۱- کتابخانه عمومی در پینات پلازا در تقاطع شپرد و دان میلز در تورنتو آرشیو بزرگتری از ویدئو های ایرانی قبل و بعد از انقلاب دارد و فیلمهای را مجانی کرایه میدهد.
۲- گواهینامه رانندگی و سوشال کارت مهمترین کارتهای آمریکا و کانادا هستند. حرف اول شماره گواهینامه همان حرف اول نام فامیل شماست و ۸ رقم آخر آن تاریخ تولدتان است .
۳- شماره سوشال کارت (SIN) هم از فرمول خاصی (از اطلاعاتتان) تهیه میشود که جمع اعدادش یک رقم خاصی باید بشود .... هیچوقت هم در فرمهای تقاضای کار یعنی job application شماره سوشال کارتتان را ننویسید . چون الزامی نیست و بعد از استخدام بهشان بدید . اینجوری از شما سوء استفاده نمیشود . (ممکن است یکی با شماره کارت شما جایی کار کند و آخر سال مالیاتش گردن شما بیافتد)
۴- برای بچه ها هم سوشال کارت بگیرید قانون جدید اداره مالیات است.
۵- برای آمدن به کانادا یا امریکا وکیل لازم ندارید. فرمها را از سفارت ایندو کشور بگیرید و پر کنید اگر غلط هم بود خودشان بهتان کمک می کنند تصحیحش کنید و کارمندان سفارتها مشاورین مجانی شما هستند.
سلام کاپیتان بیا لینک بدیم به هم.
کاپیتان حمید با اجازه دو نکته اضافه کنم،
۱-sin کارت را برای حتی اطفال هم میشود گرفت ، برای هر سنی اونو صادر میکنن، ولی استفاده ای نخواهد داشت.
خیلی ها توصیه میکنن چون امکان بازگشت به ایران زیاد است داشتن این کارت برای آینده شاید بهتر باشه. در هر حال چون هزینه ای نداره من توصیه میکنم برای بچه ها هم اقدام کنید.
۲- اگر وارد انتاریو می شوید تا ۳ ماه از زمان ورودتان مشمول بیمه خدمات درمانی انتاریو نخواهید بود. یعنی اینکه بعد از گرفتن sin کارت می توانید برای کارت ohip اقدام کنید ولی تاریخ شروع بیمه شما، دقیقا ۳ ماه پس از ورودتان به کانادا خواهد بود.استان های دیگر قوانین متفاوتی دارند.
نتیجه اخلاقی اینکه حوایتون باشه در ۳ ماه اول مریض نشوید که وامصیبتا هست.
آقا دمه شما قده تمومه دنیا گرم ...
ما حداقل دیدم یکی بی چشم داشت به فکر هم وطناشه...
بازم ای ولا ...
اشالله دست علی همرامت...
یا علی...
etelaat jalebi hast! :)
damet garm.
دوست خوبم در مورد کارت بیمه پزشکی درسته که سه ماه اول شامل حال تازه واردین نمیشه اما شرکتهای بیمه با مبالغ معقول این بیمه برای سه ماه اول را تامین میکنن.
che banamak:O:O che fekre jalebgi kardi agha Hamid:P
**************درخواست کمک فکری*************
چند سالی در اروپا زندگی کرده ام. یک سال و چند ماه است که به آمریکا آمده ام. از زندگی در خارج خسته شده ام. قصد دارم یک اقامت دایم دوم بگیرم و به ایران برگردم. با توجه به تحصیلات و سابقه کار پژوهشی خود و همسرم امکان گرفتن کارت سبز برای ما در اینجا وجود دارد (حدود ۲ سال طول میکشد). اشکال بزرگ کارت اقامت آمریکا این است که حداکثر ۶ ماه میتوان در خارج آمریکا اقامت کرد. چند ماه پیش در خواست اقامت دایم از کانادا کرده ام با این امید که سه سال بمانم و اقامت دایم (citizenship) بگیرم و برگردم ایران. کمک فکری شما موچب کمال امتنتان است. به امید روزی که بتوانیم در سرزمین مادری خود ایران بدون احساس نیاز به اقامت ثانویه و بدون نگرانی برای آینده فرزندانمان زندگی کنیم.
دوست عزیز
اگر در فکر این هستید که برای اقامت کانادا اقدام کنید و به اینجا بیائید و سپس به ایران بروید و بعد از سه سال بازگردید. باید بگویم که در سالهای قبل بعضی اشخاص اینکار را میکردند ولی متاسفانه بعد از واقعه یازدهم سپتامبر کشور کانادا شروع به سختگیریهای جهت کنترل ورود و خروج افراد کرده است و این امکان به حداقل خود رسیده است. در هر صورت من باز در مورد سئوال شما پرس جو خواهم کرد و در صورت رسیدن به راه حلی برای شما حتما ایمیل خواهم کرد.
سلام
شما درست متوجه منظورم نشدید. منظورم این بود که در کانادا بمانم تا زمانی که سیتی زن بشوم و بعد به ایران برگردم (شنیده ام که این پروسه ۳ سال طول میکشد).
بلی دوست عزیز شما باید سه سال کامل در کانادا باشید تا بتوانید برای سیتیزنی اقدام کنید و اینکه پرسه ای حدود ۸ الی ۹ ماه دارد و چون فرصت کافی بین دریافت نامه ها و زمان امتحان یا سوگند نامه موجود نیست . ریسک خروج از کانادا بسیار اندک است چون نوبت خود را از دست خواهید داد.
Dear Reza
When you get your citizenship you are aloowed to leave wherever you like and you don't lose your citizenship. To be eligible for citizenship you need 1095 daye residency in Canada within the last for years before application for citizenship.If you need mre information just e-mail me.Thanks Hassan